Winstons nyårskarameller 2017

2017.12.27

Det har varit ett händelserikt och fantastiskt år på Winston och vi tänkte avsluta det med en sammanfattning av det bästa och det mesta!

Vi började storstilat med en nominering till Årets byrå i kategorin ”digitala byråer med en omsättning under 25 miljoner”. Undersökningen genomförs varje år av Regi Research & Strategi, som kartlägger hur nöjda Sveriges största kommunikationsköpare är med sina byråer och vad som är avgörande vid inköp av kommunikationstjänster.

I slutet på januari lanserade vi Rikshems nya webbplats, https://www.rikshem.se/, efter en gedigen förstudie och ett intensivt produktionsarbete senare delen av 2016. Det är en sajt vi är väldigt stolta över! Samarbetet med Rikshem var givande och roligt och det resulterade i något riktigt vasst, som höjde nivån på Rikshems digitala närvaro rejält.

I februari kammade vi hem GULDET i Årets bästa byrå 2017. Det var andra gången Winston knep guldet och vi har hamnat på pallplats ytterligare tre gånger – inte illa presterat, tycker vi själva :) Årets studie var den sjuttonde i ordningen och omfattar närmare 3 000 bedömningar och 181 byråer inom sjutton olika kommunikationsdiscipliner.

Under hela året har vi varit en aktiv samarbetspartner till Sveriges mest kompletta streamingtjänst C More. Vi har bidragit med strategi, interaktionsdesign, formgivning och redaktionellt arbete. Vi har även provat på en ny teknik då vi byggde delar av deras nya webbplats i en sömlös lösning baserat på Contentful, som är ett headless CMS. Det har varit väldigt lärorikt och roligt att delta i deras förbättring av webben mot nya kunder.

Tillsammans med Wize, som nu har bytt namn till Reform/Dev, har vi genomfört ett pro-bonoprojekt för Surfa Lugnt. Det är ett nationellt initiativ med syfte att bejaka det positiva i ungas liv på nätet men också sprida kunskap om fallgroparna på internet, till exempel e-mobbning och integritetsfrågor. Bakom Surfa Lugnt står bland annat BRIS, Fryshuset och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Deras gamla webbplats hade inte utvecklats sedan 2008 så det var verkligen på tiden att göra modernare och mer vuxen i sitt uttryck. Det tog lite längre tid än beräknat, men nyligen lanserades deras nya sajt. Och det blev en riktig pastellkaramell fylld med nyttig information för föräldrar och lärare som behöver stöd kring barnens aktiviteter på nätet. Spana in resultatet på https://surfalugnt.se/!

Andra nya kunder som vi har fått förtroendet att jobba med det här året är RocheOnline, som behövde hjälp med en ny navigationsstruktur och en ny redaktionell strategi för att underlätta för användarna, samt Scandinavian Logistics Partners AB (Scanlog) som ville lyfta sin digitala närvaro. Där började vi med en analysfas och fick sedan fortsätta med att ta fram en ny webbplats från ax till limpa – ett arbete som pågår i skrivande stund.

Men vår förträfflighet slutar inte där – vi fick följa upp vår förstudie med RFSU från 2016 och utveckla hela deras nya webb. Kul och utmanande, sajten har väldigt mycket innehåll och allt har hög prioritet så våra UX:are har fått gnugga sina geniknölar rejält för att komma fram till en bra lösning, som dessutom såklart ska se formidabel ut. Ett pågående arbete som kommer att avtäckas i början av 2018.

I juni lanserades Jernhusens nya webbplats som vi rodde i land med flaggan i topp i samarbete med Söderhavet. De stod för koncept, form och interaktionsdesign medan Winston levererade allt det tekniska. Ett mycket givande projekt med en fantastisk kund! Segla in på Jernhusens sajt och beundra resultatet: https://www.jernhusen.se/.

Som en riktigt klyschig jojobantare har Winston både tappat några kilon och lagt till sig med ett par extra sambokilon. Christian – formgivaren som bidragit med mycket humor och hängt på Winston i många år – testar nu ritpennan på en annan byrå. Vi önskar honom all lycka i sin nya roll liksom Dennis, som flög över till kundsidan och TUI för att bidra med sina kunskaper i interaktionsdesign. Vi önskar även Christoffer, som gjorde sin sista dag här förra veckan, lycka till på sitt nya systemutvecklaräventyr. Gränssnittaren Camilla följde kärleken och flyttade till Louisiana i USA, men jobbar vidare med oss på distans vilket vi är väldigt glada över. Och Manfred, som vanligtvis projektleder hos oss, har tagit en paus för att vara föräldraledig ett tag.

Men vi har också fått in några riktiga superstjärnor som kompensation och en av dem är projektledaren Kristoffer, som har gedigen erfarenhet inom det digitala. Och inom teknikgruppen har vi stärkt upp teamet med gränssnittaren Jenny och fullstack-utvecklaren Henrik – vi ser fram mot att ta del av deras kompetens och uppskattar den nya energin som de alla bidrar med. Som grädde på moset har projektledningsgruppen fått avlastning av fantastiska Fabian, som har praktiserat hos oss som projektledarassistent. Vi hoppas att vi kan hitta tillbaka till varandra när han är klar med sina studier i Lund :)

Avslutningsvis önskar vi på Winston alla en riktigt God fortsättning och ett Gott Nytt År!