Winston bygger ny webb för RFSU

2017.07.05

Winston har fått förtroendet att bygga en ny webbplats för RFSU, som grundar sig på det webbkoncept Winston tog fram 2016. Den nuvarande sajten är omodern och inte anpassad till mobila enheter så behovet av en digital uppgradering är stort. Med den nya webbplatsen vill RFSU också öka varumärkeskännedomen, engagemanget och kunskapsspridningen i RFSU:s olika frågor.

RFSU är en stor organisation med en omfattande webbplats, som har upp emot 200 000 besökare varje månad. Det är en spridd målgrupp och många besökare går in via mobilen.

– I första skedet visualiserade vi de konceptuella idéer som nu produceras. Målet är att hitta ett uttryck som särskiljer RFSU mot alla andra organisationer som också slåss om uppmärksamhet; ett utryck som kommunicerar RFSUs hjärtefrågor på rätt sätt. En stor utmaning har varit – och är fortfarande – att ta hänsyn till alla delar av organisationen RFSU och bygga en webbplats som samlar dessa så att de får ett tydligt hem utan att det känns spretigt eller rörigt, säger Love Larsson, UX-designer på Winston.

Winston har tidigare även byggt webbplatsen www.gravidjaellernej.se, där den kommersiella delen av RFSU har samlat sina kunskaper om graviditets- och ägglossningstester.