Gravid - Ja eller nej?

Winston har, på uppdrag av RFSU AB, byggt webbplatsen Gravidjaellernej där RFSU har samlat sina kunskaper om graviditets- och ägglossningstester. De flesta liknande webbplatser pratar om teknik och funktionalitet, men här var den stora utmaningen att bemöta alla de känslor man kan ha inför ett graviditetstest: förväntan, överraskning, glädje, rädsla, besvikelse etc.

Winston satte därför ihop en arbetsgrupp som tittade på alla delar, inte bara tekniken. I nära samarbete med RFSU AB tog man fram webbplatsens design, bildspråk och tonalitet – allt för att bemöta besökarnas känslor, förmedla kunskap och få rätt balans mellan produkternas identitet och RFSU AB som avsändare. Winston har svarat för informationsstruktur och interaktionsdesign, grafisk form, utveckling och implementering samt vidareutveckling.

Resultatet blev en webbplats som fokuserar på information och stöd istället för att prata om tekniska produktspecifikationer. Vi lyfter fram artiklarna och innehållet, inte avsändaren RFSU AB. Webbplatsen skickar inte heller besökarna till shopen med köpknappar – produkterna bor på produktsidan och sajten är tydlig med att inköp sker på en annan webbplats. För att kunna mäta resultatet har Winston lagt in verktyget Google Tag Manager på sajten.

Foto: Alison de Mars